Workshop Lockmachine

 

Een lockmachine is een onmisbaar item om je zelf gemaakte kleding een professionele uitstraling te geven. De lockmachine heeft veel mogelijkheden. De ervaring leert echter dat hier weinig gebruik van wordt gemaakt. Meestal staat de machine op een bepaalde instelling en daar blijft het bij. Zo jammer, want er valt nog zoveel leuks uit je machine te halen.

 

In deze workshop leer je de juiste instellingen van je machine en welke mogelijkheden er zijn naast het snijden en afwerken van stof. We gaan uit van de mogelijkheden van de machine zoals hij "uit de doos" komt, dus niet met behulp van allerlei voetjes die nog aangeschaft moeten worden.

Kortom; we gaan zorgen dat jullie "vriendinnen" worden.

Wanneer je wilt deelnemen aan deze cursus is het belangrijk dat je zelf je machine kunt inrijgen. 

 

 

 

 

 

introductiecursus

Patroontekenen

 

Patroontekenen is het tekenen van kledingstukken op je eigen lichaamsmaten. Je leert in deze cursus hoe je maten moet nemen en hoe je aan de hand van deze maten diverse grondpatronen (mallen) kunt tekenen. Met behulp van deze grondpatronen kun je eenvoudige kledingstukken ontwerpen.

De patronen worden eerst getekend op schaal, daarna op ware grootte. Van de grondpatronen worden proefmodellen gemaakt.

Deze worden in de les afgepast, en eventuele aanpassingen worden in het patroon gewijzigd.

Na het volgen van deze cursus heb je grondpatronen van een t-shirt, bovenstuk (blouse), rok en een jurk.

Hiermee kun je eindeloos variëren.

 

 

 

 

 

Lestijden: 1 dag van 09.00 - 14.00

Cursuskosten: € 55,00 incl. lesboek en alle materialen

Lestijden: 6 lessen. 1x per maand op maandag gedurende 6 maanden 9.00 - 13.00

Cursuskosten: € 175,00 (excl. Costumièreboek à € 46,50)

cursus Naaitechnieken

 

Vaak hebben we de neiging om de wat lastiger onderdelen van een kledingstuk te willen ontwijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een paspelzak, roksplit etc. Eigenlijk is dat jammer omdat dit het kledingstuk nu net onderscheidt van een doorsnee werkstuk.

Wanneer je deze technieken wel graag zou willen leren en je hebt al enige naaiervaring dan is dit een hele leuke en leerzame cursus. We behandelen o.a:

  • diverse kragen;
  • diverse naden;
  • paspelzakken;
  • verschillende sluitingen;
  • splitten etc. etc.

Op de les behandelen we uitgebreid de techniek en thuis maak je deze nogmaals in stappen. Op deze manier heb je aan het eind van de cursus een heel mooi naslagwerk met voorbeelden en beschrijvingen. Per les worden er 2 à 3 naaitechnieken behandeld. 

 

 

 

 

 

Lestijden: 1x per maand op dinsdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur. (eventueel in overleg andere tijden)
Cursuskosten: € 225,00 per jaar (excl. Kleermakerspraktijkboek à € 50,00)

Enthousiast geworden na deze cursus? Dan kun je doorgaan met een cursus of opleiding in Patroontekenen. De cursus gaat op eigen tempo. De opleiding werkt toe naar een examen, dus wordt er meer van de cursist verwacht qua inzet/tijd.