Couture "Chanel"-jasje

Een jasje in de stijl van Coco Chanel, wie wil dat nu niet. Hoe tijdloos het ontwerp ook is, juist nu is het een heel erg populair item. Het jasje wordt momenteel vooral casual gedragen met jeans en sneakers, maar uiteraard kan deze ook classy (met rok of pantalon) gedragen worden, zeer geschikt voor een feestje.

 

Enkele unieke kenmerken van dit jasje:

  • tijdloze look;
  • gequilte panden;
  • hand gefestonneerde knoopsgaten
  • kettinkje in de zoom etc.

 

Na eventuele aanpassingen van het pasmodel (toile) gaan we het jasje knippen en begint het echte coutureproces.

Dit jasje slurpt arbeidsuren (een echt Chaneljasje zo'n 130) doordat er veel met de hand wordt gewerkt (wat overigens heel ontspannend is). Na de uitleg tijdens de lessen is het belangrijk dat je thuis aan de slag gaat zodat je voor de volgende les het "huiswerk" (gem. 10-15 uur) af hebt. 

 

Niveau: gevorderd

Duur:   8 dagdelen (dinsdagmiddag of vrijdagochtend) 2x per maand

Cursuskosten:   € 425,00

Dit is inclusief:

  •  Studieboek (Engelstalig)
  •  Nederlandse vertaling
  •  origineel Vogue patroon

Exclusief: stof en fournituren

 

 

 

Cursus Kleermakerstechnieken 

De cursus is nog "under construction" maar zal aangeboden worden in modules. Per module leer je 2 á 3 technieken. In totaal behandelen we er 20 tot 25. Oók die lastige onderdelen die je meestal probeert te ontwijken. Je zult merken dat het eigenlijk best meevalt! 

Juist deze technieken maken je kledingstuk bijzonder en geven het een upgrade. We behandelen diverse zakken waaronder paspelzakken, kragen, halsafwerkingen, couturetechnieken etc. Maar we besteden ook aandacht aan textielwarenkennis en uitleg over soorten en gebruik van tussenvoeringen (vlieselines etc). 

Tijdens de les geef ik uitleg en maak je de techniek. Thuis maak je diezelfde techniek in diverse stappen. Zo ontstaat een mooi en waardevol naslagwerk met voorbeelden en beschrijvingen.  Deze cursus is niet geschikt voor beginners.

 

Niveau: enige naaiervaring is gewenst

Duur:   1 of 2 dagdelen per module (start vanaf februari 2023)

Cursuskosten:  € 40,00 per dagdeel