Modevakschool

de Stikkerij

Workshop Lockmachine

 

Een lockmachine is een onmisbaar item om je zelf gemaakte kleding een professionele uitstraling te geven. De lockmachine heeft veel mogelijkheden. De ervaring leert echter dat hier weinig gebruik van wordt gemaakt. Meestal staat de machine op een bepaalde instelling en daar blijft het bij. Zo jammer, want er valt nog zoveel leuks uit je machine te halen.

 

In deze workshop leer je de juiste instellingen van je machine en welke mogelijkheden er zijn naast het snijden en afwerken van stof. We gaan uit van de mogelijkheden van de machine zoals hij "uit de doos" komt, dus niet met behulp van allerlei voetjes die nog aangeschaft moeten worden.

Kortom; we gaan zorgen dat jullie "vriendinnen" worden.

Wanneer je wilt deelnemen aan deze cursus is het belangrijk dat je zelf je machine kunt inrijgen. 

 

 

 

 

 

Cursus Patroontekenen

 

Wanneer je niet meer afhakelijk wil zijn van patroonbladen is het mogelijk om zelf te leren patroontekenen. Enige naaiervaring is voor deze cursus noodzakelijk.

 

Basiscursus

In deze cursus leer je tekenen op je eigen lichaamsmaten. Na het volgen van de basiscursus ben je in staat een T-shirt, blouse, rok en pantalon op eigen maten te tekenen. 

 

Gevorderden-cursus

Heb je eenmaal de smaak te pakken dan kun je doorgaan in de gevorderdengroep. In deze cursus behandelen we de lastiger technieken en we kiezen per toerbeurt een ontwerp/plaatje uit van bijvoorbeeld  een designer en gaan dit omzetten naar een patroon.  Hoe leuk is dat!

 

 

 

Lestijden: 1 dag van 09.00 - 14.00

Cursuskosten: € 55,00 incl. lesboek en alle materialen

Lestijden: 1x per maand op maandag van
basis: 9.00 - 11.30 of 13.00 - 15.30 

gevorderd: 9.00 - 11.00 of 13.00 - 15.00
Cursuskosten: € 175,00 per jaar (excl. Costumièreboek à € 46,50)

cursus Naaitechnieken

 

Vaak hebben we de neiging om de wat lastiger onderdelen van een kledingstuk te willen ontwijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een paspelzak, roksplit etc. Eigenlijk is dat jammer omdat dit het kledingstuk nu net onderscheidt van een doorsnee werkstuk.

Wanneer je deze technieken wel graag zou willen leren en je hebt al enige naaiervaring dan is dit een hele leuke en leerzame cursus. We behandelen o.a:

  • diverse kragen;
  • diverse naden;
  • paspelzakken;
  • verschillende sluitingen;
  • splitten etc. etc.

Op de les behandelen we uitgebreid de techniek en thuis maak je deze nogmaals in stappen. Op deze manier heb je aan het eind van de cursus een heel mooi naslagwerk met voorbeelden en beschrijvingen. Per les worden er 2 à 3 naaitechnieken behandeld. 

 

 

 

 

 

Lestijden: 1x per maand op dinsdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur. (eventueel in overleg andere tijden)
Cursuskosten: € 225,00 per jaar (excl. Kleermakerspraktijkboek à € 50,00)